Балкански младежки фестивал завладява сърца в Сандански

След успешното XXIV – то издание на „Пирин фолк“ 2016 г. в Сандански ще се проведе и най-голямото международно младежко събитие в Югоизточна Европа – Балкански младежки фестивал.

Над 50 доброволци от България и 21 доброволци от седем европейски страни вече пристигнаха в Сандански и заедно с директора Емилия Маринова започнаха трескава подготовка за младежкия форум.

Тази година фестивалът се провежда за XXI – ви път, а за 12 –та поредна година Сандански се превърна в устойчива сцена за изява и развитие на младите хора от България, Балканите и Европа. Всяка година интересът към него е нарастващ, както от участниците, така и от посетителите.

След няколко дни ще можем да видим таланта на млади, но утвърдени и популярни изпълнители, между които: Дует „Бионда /Македония/, квартет „Аметист“ /Сърбия/, световните шампиони за 2015 г. по хип-хоп The Hopers и други невероятни певци, танцьори, художници и фотографи от Гърция, Италия, България, Испания, Македония, Португалия, Румъния и Турция.

Фестивалът, който ще се проведе от 7 до 12.09.2016 г. в Сандански ще се изявят около 500 младежи от 15 страни – танцьори, певци, художници, фотографи, младежки лидери, студенти и др.

Организаторите отправят покана към всички да споделят магията на музиката и танците на Балканите.

Comments

comments