Катя Сейменска ще представя Благоевград на Световните олимпийски игри на Спешъл олимпикс

Катя Сейменска ще представи Община Благоевград на Световните олимпийски игри на Спешъл олимпикс в Лос Анджелис. Атлетката от Благоевград Катя Сейменска е на 36 години и живее в „Защитеното жилище за хора с умствена изостаналост” в кв. Струмско. Нейният девиз е “Никога не спирам да се боря”. Тя тренира усилено за състезанието в Лос Анджелис от няколко месеца. Участието на състезателката е осигурено от Община Благоевград, с подкрепата на кмета д-р Атанас Камбитов, който постави спорта на приоритетно място в управлението си.
Световните летни олимпийски игри на Спешъл олимпикс ще се проведат от 21 юли до 2 август в Лос Анджелис. Градът на ангелите ще посрещне над 7000 атлети с интелектуални затруднения от 177 държави от целия свят, 3 000 треньори, 30 000 доброволци, 2 000 медии. Очаква се около 500 000 зрители да станат свидетели на състезанията. Чрез спорта, Световните летни игри ‘2015 ще дадат възможност на атлетите, техните семейства и общности да оценят усилията и отпразнуват постиженията на хора с интелектуални затруднения.
Спешъл Олимпикс България ще се представлява на Световните игри от национална делегация от 23-ма атлети на възраст от 8 до 38 години в спортовете – лека атлетика (2 жени и 2 мъже), бадминтон (1 жена и 1 мъж), плуване (1 жена и 1 мъж), боче (1 жена и 1 мъж), тенис на маса (1 жена и 1 мъж), вдигане на тежести (2 мъже), голф (1 жена и 1 мъж), джудо (1 мъж), ролери (2 жени) и конна езда (2 жени и 2 мъже).

Comments

comments