Катя Сейменска се завърна от летните олимпийски игри с чудесно представяне зад гърба си

Вчера Катя Сейменска от Благоевград бе наградена в Музея на спорта и лично от министъра на младежта и спорта Красен Кралев с почетен медал. След като срещата с министър Кралев приключи, Катя пристигна в Защитено жилище за хора с умствена изостаналост, където бе посрещната от своите приятели с пита, мед, здравец, табела с надпис „Добре дошла, Катя”. Срещата им бе много топла, живущите в дома я прегръщаха и поздравяваха от сърце за постиженията, които благоевградчанката постигна след състезанието си в Лос Анджелис. На летните олимпийски игри Катя спечели бронзов медал на 100 м. бягане, четвърто място на щафета 4×100 и пето място на дълъг скок. За своя труд, борбеност и упоритост получи от директора на звеното Маргарита Бербатова статуетка спринтьор.
„Много ми хареса в Лос Анджелис, намерих приятели от цяла България – София, Бургас, Хасково, по време на състезанието”, сподели Катя Сейменска и обеща да тренира повече, за да постигне дори още по-добри резултатите от вече постигнатите.
Някои от най-вълнуващите моменти за Катя по време на престоя, които тя сподели със своите приятели, са били посещението в Холивуд, разходката по Алеята на звездите. „Много забавни бяха катериците, които се разхождаха навсякъде свободно”, през смях каза Катя. Тя разказа още, че отборът от България е бил посрещнат от българската общност в Лос Анджелис, които са организирали и специална вечеря в чест на олимпийските участници. Преди състезанията всички участници са преминали задължителни прегледи, след което са получили подаръци от организаторите. На трапеза, подредена в чест на Катя Сейменска в Защитеното жилище, всички нейни приятели, начело с Валентина, поздравиха победителката с „Катерино моме”.
Всички тези преживявания, в това число доказването на безспорните спортни качества на благоевградчанката, се реализираха с подкрепата на Община Благоевград.

Comments

comments