Катя Сейменска от Благоевград с медал на световните летни олимпийски игри в Лос Анжелис

Катя Сейменска от Защитено жилище в Благоевград рано тази сутрин постигна чудесен резултат – финиширайки трета в надпреварата на 100м бягане на летните игри на Спешъл олимпикс в Лос Анжелис. За престижните първи места се състезаваха осем лекоатлетки от България, Испания, Малайзия, Кипър, Венецуела, Йордания, Монако и от Британския остров Ман. Бронзовата ни медалистка от Благоевград завърши с резултат 20:37 секунди. Първа в надпреварата е състезателка от Испания с време 19,65 секунди, второто място пък заслужи лекоатлетка от Малайзия.
Участието на родната ни гордост не спира дотук, обаче. Предстоят участия в дисциплините – скок на дължина и щафетно бягане 4х100м.
Катя Сейменска е на 36 години и живее в „Защитеното жилище за хора с умствена изостаналост” в кв. „Струмско”. Нейният девиз е “Никога не спирам да се боря”.
Напомняме, че участието на състезателката е осигурено от Община Благоевград, с подкрепата на кмета д-р Атанас Камбитов.
Световните летни олимпийски игри на Спешъл олимпикс се провеждат от 21-ви юли до 2-ри август тази година. На тазгодишните игри в Лос Анжелис се състезават над 7000 спортисти с интелектуални затруднения от 177 държави. Чрез спорта Световните летни игри ‘2015 ще предоставят възможност на атлетите, техните семейства и общности да оценят усилията и да отпразнуват постиженията на хора с интелектуални затруднения.

Comments

comments