Каролев и природозащитници отново в лют спор за Банско

Владимир Каролев и природозащитниците от WWF-България влязоха отново в лют спор в студиото на бТВ относно инвестиционните намерения за развитие на Пирин и останалите родни планини.

Само седмица след като екоактивистите прекъснаха международен форум с викове и скандирания, размахвайки плакати, които Каролев скъса пред очите на журналистите, гледните точки на поддръжниците и противниците на развитието на ски зоната в Банско отново се сблъскаха.

Каролев обвини природозащитниците в комунистически изказвания и изрично подчерта, че разширяването на зимните курорти няма да навреди на природата.

Той настоя, че данните, изнесени от телевизията, отразяват само и единствено мнението на екоорганизациите и бе категоричен, че втори лифт над Банско може да има чак след излизането на ОВОС.

Александър Дунчев от WWF, който трудно успя да вземе думата от икономическия съветник, изтъкна, че нуждата от нов лифт в Банско се е появила, защото инвеститорът е удвоил незаконно ски зоната, а градът е построил 20 000 официални и двойно повече неофициални места, въпреки че според ОВОС те не трябва да са повече от 7800.

Comments

comments