Каракачанов: Сезираме Европейския съд за дискриминация на българите

„Сезираме Европейския съд по правата на човека, че се дискриминират български граждани, върху чиито земи има незаконни постройки и те не могат да ги използват. Чрез наши представители в Европарламента ще попитаме дали и какви мерки са взели и писма са изпратили оттам, когато във Франция бяха събаряни незаконни постройки“, заяви от парламентарната трибуна лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов в специална декларация.Той се възмути от действията на Хелзинкския комитет, предизвикали писмото на Европейския съд по правата на човека и спирането на събарянето на незаконните постройки в Гърмен и останалите места, където напоследък имаше напрежение.

Каракачанов обвини Европейския съд по правата на човека в двоен стандарт и лицемерие заради мълчанието по повод на подобни действия във Франция и дали Франция им е осигурявала жилища. И припомни, че благодарение на намесата на правозащитниците в „Батова воденица“ в София хората до ден днешен не могат да си ползват земите.

Лидерът на ВМРО настоя българските власти да продължат да спазват законите и да премахнат незаконните постройки, както е предвиено.

Comments

comments