Камион пламна в движение, водачът се спаси невредим от пламъците

Пожар избухна в камион по време на движение на пътя от Симитли за Банско. Сигналът за възникналия пореден инцидент, съпроводен с огнена стихия, е подаден във вторник към 08:15 часа.
Товарен автомобил лумнал в пламъци на изхода на Симитли в посока местността Предел. Водачът на возилото за късмет успял навреме да излезе от кабината и да се спаси невредим.
На място са пристигнали екип от огнеборци от Благоевград, които бързо потушили пожара. Нанесени са сериозни материални щети. Причина за пожара е техническа повреда в товарния автомобил.
Пожар съсипа и 4 декара лозе край петричкото село Ново Кономлади. Сигналът за пламъците е подаден от жители на селището в 16,40 часа във вторник. Два екипа на РС ПБЗН – Петрич са ги гасили. Лозовият масив обаче е изпепелен. Човешка небрежност при боравене с открит огън е най-вероятната причина за инцидента.
Огън лумна и в селскостопанска постройка в местността Троица край Якоруда във вторник в 10,30 часа. Унищожени от пламъците са две дървени постройки, изгоряло е и едно теле. Причините за пожара и стойността на нанесените щети са в процес на установяване.

Comments

comments