Камбитов участва в Конгрес на Съвета на Европейските общини и региони в Кипър заедно с всички зам.кметове. Остава ли Благоевград на автопилот?

Кметът д-р Атанас Камбитов и делегация от Община Благоевград ще вземат участие в 26-тия Конгрес на Съвета на Европейските общини и региони, който ще премине под мотото „Утре започва от днес! Местната визия и регионите за Европа 2030“. Инициативата ще се проведе в град Никозия, Кипър и ще продължи до 22 април. Събитието е най-мащабният форум на местните и регионални власти от цяла Европа, който се провежда на всеки четири години. В него традиционно участват около 4000 изборни делегати, водещи експерти от европейски и международни институции, представители на бизнеса и гражданското общество.
През последните години Община Благоевград се налага като лидер при реализиране на трансгранични проекти и успешно сътрудничество с редица европейски държави. Благодарение на целенасочената политика на кмета д-р Атанас Камбитов Благоевград се развива успешно в различни сфери и се създават благоприятни условия за реализирането на инвестиционни проекти с дългосрочна стратегия. Това е и причината тази година делегацията от Благоевград да бъде сред участниците в престижния форум.
Освен кмета Камбитов, в Конгреса ще вземат участие още заместник-кметовете Иво Николов, Янко Янков, Зорница Кралева, Христина Шопова, председателят на Общински съвет Радослав Тасков и началник-отдел „Правно нормативно обслужване и обществени поръчки“ Антония Методиева. В програмата на кмета на Благоевград е включена и среща с посланика на България в Кипър Христо Георгиев.
В тазгодишната програма са предвидени над 30 паралелни сесии. Основните теми във форума са управление и лидерство, икономика и финанси, бизнес технологии и иновации, общество и култура, околна среда, климат и енергия, сътрудничество и партньорство, европейска интеграция, законодателство на ЕС. В Конгреса докладчици по темите са дългогодишни кметове и общински съветници на местни и регионални власти от Европа, които ще споделят своя опит по различните теми във форума.
Проявата със сигурност ще бъде полезна на местните управници и за опита, който ще почерпят от форума, но може би беше редно, поне един от зам.кметовете да пропусне пътуването, за да не остава община Благоевград на автопилот за 4 дни.

Comments

comments