Как може покупката на нови мебели да сплоти семейството?

Може ли нещо толкова лесно като покупката на нови мебели да сплоти едно семейство? Отговорът е положителен и в тази статия ще ви разкажем как може да стане това с конкретни и точни идеи. Разбира се, ако не направим правилно нещата новото обзавеждане може да се превърне в ябълката на раздора за нашия дом и по време на вечеря да си разменяме сърдити погледи през масата. Въпрос на разбиране и на компромиси. Ние се придържаме към оптимистичния сценарий и ще видим как можем да се сдобием с нови мебели, всички в семейството да участват в процеса и да бъдем щастливи от това.

Нека децата да имат думата за детската

Много често родителите не слушат желанията на децата си когато става дума за детската стая. Намираме това за неправилно, защото става дума за пространство, в което детето прекарва своето време и трябва да е направено удобно за него. Може да питате малчуганите и да им възложите отговорности според тяхната възраст. Ако са по-малки да говорите с тях за цветове, а ако са вече тинейджъри защо дори да не сглобите мебелите заедно? Няма начин това да не ви направи по-близки. Доверете се на младото поколение и ще се изненадате приятно.

 

Проучвайте варианти заедно

Кажете на всички в семейството какво търсите – може да е нова спалня, диван, мека мебел или просто шкаф за обувки. Нека всеки провери онлайн, да извади цени и след това да обиколите на място. Така те ще се почувстват част от процеса, а и за вас ще е доста по-лесно да проучите какво има на пазара.

Събудете интереса на децата

Винаги може да хванете някоя сериозна тема покрай покупката на мебели, за да събудите интереса на децата. Покажете им видеа как се правят мебели, как се тапицира – целият процес от едно парче дърво до масата в хола. Гарантираме, че ще бъдат очаровани и ще им бъде интересно. А и ще са ви благодарни, че сте отворили тази врата пред тях.

Усещане за колективно решение

Като избираме заедно мебелите можем да станем по-сплотени, защото имаме усещането, че сме взели решение заедно за нашия дом и всеки е участвал по един или друг начин в процеса, а това наистина е нещо прекрасно. Именно такива неща правят едно жилище дом.

Надяваме с тези съвети да сме ви били полезни и наистина да ангажирате цялото семейство когато мислите за покупка на нови мебели. Повярвайте ни – струва си!

Comments

comments