Как една рампа направена само с добри намерения, предизвика нелеп инцидент под кметския прозорец?

Новата рампа, която бе изградена на входа на община Благоевград миналата година, стана причина за нелеп инцидент с малко момче вчера.12 – годишният тийнейджър се забавлявал с приятели и докато правил зрелищни номера с колелото залитнал и паднал. Петокласникът е приет в спешно отделение на благоевградската болница със счупен нос и нараняване на главата.
Идеята за улеснение на гражданите в неравностойно положение и за по-лесен достъп е добра, но на входа на общината вече имаше друга рампа. Хората в неравностойно положение се оплакваха, че не могат да стигнат до етажите в община Благоевград, а не до фоайето, в което досъпа беше безпроблемен и преди това.
Големият проблем с достъпа, всъщност е този до етажите в сградата, тъй като и самите асансьори са твърде тесни за човек с инвалидна количка, още миналата години се обсъждаха варианти да бъде решен проблема, коментираше се слаганато на подемник, лично от зам.кмета Антоанета Робева, но вместо това просто се изгради още една рампа на входа, която не само, че не беше необходима, а както се видя така направена е реална опасност за децата.
За съжаление в България винаги предприемаме мерки, след като се случи инцидент.След като се случи инцидента под прозореца на кметският кабинет е време да се вземат адекватни мерки, за да бъдат предотвратени следващи подобни нелепи случки.

Comments

comments