Как да си купите авточасти без да ви извозят?

12111

  Онлайн-пазаруването крие своите рискове, но реално може да се случи така, че дори от реален магазин за авточасти да не получите търсеното качество.

За да бъдете добър купувач на авточасти, трябва да спазвате минимум правила, които по-лесно ще ви отведат до желания от вас резултат. Една от главните причини за неизгодна сделка с авточасти е, че не всички шофьори и собственици на автомобили имат реална представа от цената на авточасти за техния автомобил. Затова има търговци, които спекулират с цените, за да си осигурят по-добра печалба.

Опитайте да спазвате някои от съветите, които са събрани от мненията на множество купувачи на авточасти в мрежата:

Направете собствено проучване – Когато пазарувате авточасти онлайн-трябва да знаете, че има много онлайн-магазини, които предлагат най-богат асортимент. Затова посетете повечето различни магазини, и тези известните, и тези, които са познати на местно ниво, за да видите какви са техните цени. Разгледайте цените за куриерските услуги. Трябва да знаете, че части, които поръчате от другия край на света, може да пристигнат дори след повече от месец.

• Сравнете, проверете и пак сравнете – Сравнението в случая на трябва да идва само за цените, на които ще купите авточасти, но произхода и съответствието с вашия проблем. С времето ще научите, че някои части са уникални за определени двигатели и комбинации на скоростната кутия. Списъкът на потенциално трудни за намиране авточасти е дълъг: от компютри, модули и сензори, за по-обикновени елементи като алтернатори и стартери.

• Пазарете се, но бъдете умерени и учтиви – Ако купувате от местния пазар има вероятност един търговец да продава по-евтино даден компонент от друг търговец в същия регион. Но вие трябва да внимавате дали по-евтиното няма да излезе по-скъпо, а когато се пазарите знайте, че търговците също познават цените в онлайн-магазините и са подготвени, така че понякога те може да предлагат по-добра услуга и не ги занасяйте.

Към пазаруването на авточасти може да се приложат още много правила, но ако започнете само с тези трите, имате шанс за по-изгодна сделка, от която ще се сдобиете с авточасти, които да решат реалния проблем във вашето превозно средство.

 

Източник: http://voinishki.com/

 

 

 

 

Comments

comments