Как да изберем правилната маша за нашата коса?

masha-za-kosa

Прическата е една от най-важната част за визията на всяка дама. Отделяме специално време, за да приведем косата във вид, който ще се хареса не само на нас, но и на останалите. За целта използваме различни продукти и методи.

Използваме преса за изправяне, ролки за къдрене, маша за къдрене, сешоар с дифузер и още много хитринки, които всяка жена е придобила с течение на времето.

Къдриците са предпочитани за повечето дами. Те създават обем и придават елегантен вид, който е подходящ за офиса и работното място. Поради тази причина трябва да имаме хубава маша, която да прави перфектните къдрици.

Питате се как да изберете правилната маша за вашата коса? Продължавайте да четете и ще разберете.

При избора на нова маша трябва да внимавате за няколко неща:
– регулация на температура
– възможности на приставките
– мерки за безопасност и мощността на машата

1. Температура

Температурата за всяка маша без значение дали е за изправяне или за накъдряне, е от изключителна важност. Различните коси се нуждаят от различни температури. Тънкият косъм се поддава на термичната обработка много по-лесно, отколкото дебелият. Затова жените с по-тънки коси трябва да са особено внимателни, когато настройват температурата.

Перфектните градуси за тях са не повече от 180. В противен случай рискувате трайно да увредите косъма, да го разрушите и да го изгорите. За дамите с по-твърд косъм препоръчваме по-високите градуси – около 200-220. Разбира се, 220 препоръчваме само на жени с изключително буйна коса, която трудно се поддава на термичната обработка.

При правилната температура ще задържите къдриците върху косата за възможно най-дълго време.

2. Избор на приставка

Изборът на приставка е също толкова важен, колкото и изборът на температурата. От приставката зависи каква ще бъде къдрицата. Има различни видове – тънки, дебели, средни, със защипване и без защипване.

Машите със защипване са със стандартна форма, която няма възможност да се сменя. С тях се процедира, като се вземе кичур коса, овива се около приставка и затискате с горната част. Всички сме виждали какво представлява такъв тип маши. Те бяха по-популярни в миналото и след като се появиха новите дизайн, бяха почти заменени.

При новите маши срещаме много по-удобна и лесна употреба. Избираме големината на приставката, спрямо това каква искаме да бъде къдрицата, навиваме и изчакваме определено време. Сравнително по-удобна и лесна за използване. Може да сменяте прическите си всеки ден и да изненадвате с нови, възхитителни къдрици.

3. Цялостна същност на машата

Преди да вземете машата обърнете внимание и на обработката. В последните години на пазара се предлагат маши с колагеново покритие, което предпазва допълнително косъма от изгаряне.

Обърнете внимание и на мощността. Повечето термични уреди загряват за около 1 минута, но има и преси, които са готови само за 30 секунди. Преценете дали времето е от значение във вашия случай и изберете правилната маша.

Изборът на уред за коса никога не е лесен. Търсим най-доброто, на най-ниските цени и често се случва това да отнеме повече от допустимото време. Следвайте нашите съвети и ще изберете вашата маша за броени секунди.

Comments

comments