Какъв тип сребърни синджири са най-добри?

Когато става въпрос за избор на сребърни синджири има много различни възможности. От тънък и деликатен до плътен и ефектен, има стил, който да отговаря на всяко облекло и вкус. Най-добрата част е, че независимо какъв е вашият вкус, среброто е издръжлив и универсален материал. Освен че е универсално, сребърният синджир лесно може да се впише в съвременните тенденции в гардероба ви.

Стерлингово сребро

Ако търсите синджир, който да носите и в ежедневието, и на специални поводи, стерлинговото сребро е чудесен избор. Това е издръжлив, лек материал и се предлага със здрава закопчалка.

Стерлинговото сребро е по-издръжливо от златото и чистото сребро и може да издържи поколения наред. Това означава, че сребърният синджир ще запази формата си дори след ежедневно носене. Неговата здравина го прави чудесен избор за гривни, тъй като те не се огъват лесно.

Този вид сплав се състои от 95,2% чисто сребро с добавени други метали. В добавка към издръжливостта му, стерлинговото сребро е на достъпни цени и предлага страхотен метален блясък.

Видове синджири според плетката

Ако само веднъж сте разглеждали бижутериен магазин, вероятно знаете колко много различни плетки за синджири съществуват. Нека разгледаме най-популярните.

Котвена верижка

Този тип представлява звена, наподобяващи елементи от котва на кораб. Те са леко усукани, лежат на една равнина, с един повдигнат край. Тези синджири изглеждат масивни и са подходящи и за дамите и за господата. Предлагат здравина и издръжливост. Позволяват съчетаване с различни висулки.

Тип „Гучи“

Тези синджири се изработват от плоски елипсовидни елементи, разделени по средата. Този вид има подвидове, в зависимост от големината на звената и може да бъде както фина и нежна, така и с по-груб вид. Такъв синджир трудно се съчетава с медальони, но е достатъчно красив сам по себе си.

Тип „Картие“

Синджирът тип „Картие“ съдържа елипсовидни елементи, и представлява три малки един след друг, последвани от един по-голям. Също може да бъде изработен от по-нежни или по-масивни звена и може да се носи със или без висулка.

Кубинска плетка

Кубинската плетка е позната още като „Панцер“. Представлява усукани и сплескани овални звена, която не се прегъва и е изключително здрава. Използва се най-често за мъжки бижута, но лесно може да бъде превърната и в дамско бижу, в зависимост от стила и начина на носене.

Венецианска плетка

Елементите при този тип синджири наподобяват малки кутийки, които се свързват в красива верижка, която няма нужда от добавяне на висулка или медальон. Нужно е да знаете, че този тип плетка има склонност към удължаване и разпъване, в следствие на носенето.

Разбира се, това са само най-популярните видове плетки за сребърни синджири, а на пазара се предлага наистина огромно разнообразие. За да изберете най-добрия, просто разгледайте и изберете най-доброто за себе си. Качествени сребърни синджири ще намерите в една от най-популярните бижутерии в страната – My Silver.

Comments

comments