Какво трябва да знаем за дървените детски играчки

Със сигурност, ако разгледате внимателно всички детски играчки на вашето мъниче, ще видите всякакви – изработени от пластмаса, метал, пяна, текстил и други. Все още обаче, за най-здрави и най-безопасни се считат дървените детски играчки.

 Дървени играчки за деца – традицията е още жива

Защо дървените играчки са по-добри? За да отговорим на този въпрос, трябва да имаме предвид някои важни неща. Дървесината е естествен материал, с отлична енергия. Децата, особено тези под 3 години, са особено чувствителни към подобни неща. Тяхното познание за света се случва в по-голяма степен чрез тактилни усещания и дървото е най-подходящ материал за това.

Дървените играчки са и екологични – без химикали и вредни примеси. По-добре е да се даде предпочитание на онези дървени играчки, които дори не са лакирани. Да, с времето те ще потъмняват, но по отношение на тактилността са много по-добри, в сравнение с всички останали.

Дървените играчки са и безопасни – висококачественото шлайфане елиминира възможността за получаване на пукнатини. И най-важното е, че тези играчки са нетоксични, тоест – идеални за деца с алергии.

Освен това всяка дървена играчка е уникална. Моделът на отрязаното дърво никога не може да се повтори. Към това нека да прибавим и високата им издръжливост и картината вече започва да се оформя. Може би не е толкова странно, че именно дървените детски играчки се считат за най-подходящия избор?

 

Дървесината съдържа топлината и енергията на природата. Така например се счита, че дъбовите играчки са идеален подарък за по-слабите деца, защото дъбовата дървесина дава енергия и сила. Играчките, изработени от бук, спомагат за развитието на интелектуалните способности.

Освен това дървените играчки учат малчуганите да различават естественото от изкуственото, а също така да развиват у тях усещане за стил и провокират благородство.

Затова, погрижете се вашето дете да бъде заобиколено още от най-ранна възраст с прекрасните дървени играчки, заредете го с положителни емоции и енергия!

Източник: Играчки от Aliexpress

Comments

comments