Какво става с профилите ни във Facebook, след като умрем? Вече и това може да предвидим!

Какво ще се случи с профилите ни след като умрем? Това е въпрос, който не е засягал изобщо хората, защото преди време социалната мрежа не съществуваше. Но сега, когато тя е нещо повече от място за губене на време, защото е станала част от живота ни, все повече хора се питат именно това.
Facebook умее да разбира притесненията на хората и вече от сайта са започнали поетапно активиране на нова функция, която дава възможност на потребителите сами да избират какво да се случи с техния профил, след като си отидат от този свят. Една от опциите ще е запазване на страницата, но без възможност хората да пишат на стената или да харесват снимки.
Към момента Facebook прави точно това, когато се потвърди, че даден потребител е починал. Има възможност и друг човек да получи правомощия над определени части от профила. Това може да стане както в профила, така и в писмено завещание, заверено от нотариус.
Другият вариант, който е предвиден, е пълното изтриване на профила. Изтриването се извършва, след като пред Facebook бъде потвърдено, че този човек е починал. Предварително обаче потребителят трябва да е заявил, че неговото желание е профилът му да бъде изтрит, след като си отиде от този свят.
Ако обаче той не каже какво иска да се случи с профила му, след като почине, той ще бъде замразен в състоянието и настройките, в които е оставен. Стената ще бъде заключена и няма да може да се коментират под снимките, но публикациите ще бъдат видими за останалите ползватели на социалната мрежа, според настройките на профила.

Comments

comments