Какво можем да лекуваме с масло от чаено дърво

102910

  Маслото от чаено дърво е широко разпространено в днешно време, а популярността му се дължи на възможността за благоприятно повлияване на редица козметични проблеми и не само. Важното тук е да запомните, че се прилага само външно. Вътрешната му употреба е забранена –токсично е!

Тук ще ви разкажем за няколко възможности за употребата на масло от чаено дърво, които успешно ще излекуват конкретни проблеми.

Лош дъх

Справете се с него като употребявате разтвор от вода и масло от чаено дърво. Този разтвор е предназначен само и единствено за жабурене! Необходимо ви е 10 мл вода и 3 капки от маслото.

Освен лошия дъх, може да се справите и с други проблеми в устната кухина – кървене на венци, натрупване на зъбен камък и образували се ранички в устата. Бактериите по четката за зъби също биват напълно премахнати само с една капка от маслото.

Респираторни заболявания

Дори и на пръв поглед безобидните настинки могат да се усложнят и да стигнат до остри респираторни заболявания, чийто овладяване може да бъде с помощта на масло от чаено дърво. Неговото отхрачващо действие спомага за успокояване на лигавицата и за по-бързото възстановяване на болния.

За целта правете инхалации. Във вряща вода сложете 5-6 капки от маслото. Покрийте с кърпа главата си и вдишайте парите в продължение на 10 минути.

Цистит и хемороиди

Седящите вани са много подходящ начин за премахване на хемороидите и овладяване инфекцията от цистита. В 5 л вода (топла) сложете 5 капки от масло. В така получения разтвор седете по 15 минути всеки ден докато не почувствате облекчение.

За цисти можете да си правите и ароматни вани. Напълнете ваната си и сложете 10 капки от маслото. Постойте в нея 15 минути.

Премахване на цирей

Имате няколко варианта за обработване на цирей. Първият е по-агресивен и при него се слагат една две капки директно върху мястото минимум 4 и до 6 пъти на ден.

Вторият се използва, в случай че усетите сърбеж или болка. Разтворете две капки в чаша топла вода и с памучно тампонче обривайте мястото 5-6 пъти.

Comments

comments