Кадиев: Ако бъда изключен от БСП, още същият ден ще подам заявление за напускане на парламента

Тъй като има искане за оттеглянето ми от парламентарната група, най-чистото решение е тайно гласуване и всеки член на групата да поеме своята отговорност. Както вече казах, не бива да има никакви опасения, че групата на БСП ще намалее. Ако бъда изключен от групата, същият ден ще подам заявление за напускане на парламента. Макар и избран преференциално и като алтернатива на статуквото в БСП, бях избран като депутат на БСП и няма да бъда независим депутат, съобщи депутатът от БСП Георги Кадиев.
Внесеното еднолично предложение като Законопроект за изменение на Изборния кодекс на депутата Георги Кадиев за разрешаване на предизборна агитация на езици различни от българския, доведе до искане на неговата оставка като депутат от парламентарната група. Въпросът за оставката постави народният представител Стоян Мирчев на вчерашното заседание на парламентарната група.
„Оставям настрана личната обида, че съм „зависим депутат за права и свободи“. Когато трябваше да се борим с назначението Пеевски, нямам спомен някой от сега хвърлящите камъни да е бил активен. Напротив, или мълчаха, или гласуваха в подкрепа. Впрочем, това конюнктурно поведение е една от причините защо избирателите не гласуват за нас.
Каквото и да се реши, моята съдба е маловажна. Важното е същността на въпроса: КАКВО Е СТАНОВИЩЕТО НИ ПО ВЪПРОСА ЗА АГИТАЦИЯ НА ЕЗИК, РАЗЛИЧЕН ОТ БЪЛГАРСКИ.
Това не е конюнктурен въпрос. Не е процедурен въпрос. Не е лингвистичен въпрос. Не е въпрос на битка с ДПС, както си мислят много хора.
Това е въпрос на национална сигурност. Сегашното ни поведение подарява кауза на ДПС. Капсулира малцинствата около ДПС. Кара партиите да имат архаично, не модерно поведение. Създава напълно излишно етническо напрежение, особено предвид предложението на ПФ за затвор до 3 години при агитация на чужд език. От една малка искра може да пламне огън, пред който Гърмен ще е детска игра.
Битката с ДПС се води на полето на модела КОЙ, на корупцията, на корпоративните зависимости.
Със сигурност не се води на полето на индивидуални права и права на малцинствата, както и с унизителни удари под кръста като глоби от 681 лв. за Лютви Местан.
Убеден съм, че в съвременния свят даваш повече свободи и изискваш повече отговорности. Да ходят на училище, да учат български език, да работят. И партиите, които ратуват за тези свободи са точно толкова отговорни и за задълженията“, коментира Кадиев от личния си профил във Facebook.

Comments

comments