Йорданова пред председателя на LIBE: Работи се активно по темата за борбата с корупцията

Министърът на правосъдието Надежда Йорданова се срещна с Хуан Лопес Агилар – председател на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE), информират от Министерството на правосъдието.

Фокусът на разговора им бе съдебната реформа и върховенство на правото в България.
Министър Йорданова заяви, че българското правителство работи усилено по темата за борбата с корупцията и преструктурирането на антикорупционния орган, укрепване на независимостта на съдиите, въвеждане на отчетност и отговорност на главния прокурор и подобряване на достъпа до правосъдие на гражданите.

Хуан Лопес Агилар изрази надежда за успешното развитие на реформите в България и пожела успех в реализирането на амбициозната програма на правителството.

Срещата на министър Йорданова с председателя на LIBE е в рамките на работното й посещение в Брюксел. Заедно с министър-председателят Кирил Петков и министърът на културата Атанас Атанасов, тя е в белгийската столица, където участва в заседание на Групата за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права към Комисията LIBE.

Comments

comments