И. Иванов: Домусчиев се държи като разглезено дете, на което нещо му е отнето

До сега бизнесът плащаше два пъти по-малка такса задължение към обществото. Един Мол плаща два пъти и половина по-малка такса, отколкото малките магазинчета. Това каза шефът на КЕВР Иван Иванов по НТВ .

Трябва да се въведе равнопоставеност . Не може да има такива различия в такса „задължение към обществото“. Ако някой протестира, нека да го направи срещу грешната политика, която е водена. Премиерът Бойко Борисов бързо се ориентира , защото два дни по-късно след първото му изказване, заяви, че бизнесът няма право да протестира, обясни той.

По думите му министрите Теменужка Петкова и Станислав Дончев подчертават непрекъснато, че регулаторът е взел справедливо решение. Безпочвените обвинения на Кирил Домусчиев не заслужават коментар. Той с нищо не показа конкретика . Държи се като разглезено дете, на което нещо му е отнето. Аз съм задължен да защитавам обществения интерес. Не може крайните потребители да понасят по-скъп ток години наред. Тези, които вдигат най-много глас срещу нас са дружества, които не са енергоемки , около 10 на сто от цената на изделието. При енергоемките предприятия рязко ще се намали цената. Всички циментови, химически и керамични заводи. Те ще бъдат с намалена добавка. Това важи за фирмите с производство.
От 2005 г. се занимавам с енергетика. В продължение на три народни събрания задавам въпроси, свързани с обществения интерес, подчерта той.

Comments

comments