И Ана Баракова с кандидат за шеф на БНБ

84-те депутати на ГЕРБ имат тежестта на един независим депутат при предлагането на кандидатури за гуверньор на БНБ. Така Цветан Цветанов, Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Радан Кънев не могат да предлагат бъдещите шефове на националната банка за разлика от Ана Баракова, Велизар Енчев и двамата независими депутати от ДПС. Това гласуваха депутатите при промяната на правилата за избор на гуверньор на БНБ.
Най-бесни от решението са патриотите, защото колегите им от ГЕРБ всъщност внесли старо тяхно предложение, но отказали да приемат идеите им във връзка с това кой има прави да предлага кандидатите за шефове на БНБ. И сега за отмъщение, освен кандидатурата на Григорий Вазов, която обявиха вчера, се чудят дали да не издигнат още няколко претенденти.

Според информация на БЛИЦ Реформаторският блок също обмисля своя кандидатура. Заради новите правила не е изключено това да направи както „Атака“, така и четиримата независими депутати.

Документите на претендентите трябва да бъдат предадени до следващата сряда, а изборът трябва да се проведе след изтичането на мандата на сегашния гуверньор на БНБ Иван Искров на 10 юли.

Comments

comments