Историята на зрелостника Кристиян която трогна стотици от първо лице /видео/

Историята, която трогна стотици потребители на „Фейсбук” след пост в социалната мрежа, всъщност има малко по-различно развитие от това, което първоначално беше разгласено. Всичко започна, след като жена сподели възмущението си от факта, че абитуриент е оставен от съучениците си да иде сам и с метрото на бала, докато те се качват в лъскавите си коли. Мария Милкова от Нова се срещна с „момчето със синия костюм”, за да научи какво точно се е случило.
На 24 май младежите от 12 „Г” глас на Втора английска гимназия в столицата отишли на гости на класната си. След което всички тръгнали към ресторанта, където щяло да продължи празненството. Пред блока останал само Кристиян Неделчев. Никой не го качва в някой от паркираните лъскави автомобили и той остава сам под дъжда.
В този момент го вижда Весна Видова, която живее наблизо. Чистосърдечно, на мига решава да закара момчето до ресторанта. От разказа на Кристиян Весна остава с впечатление, че нито един от съучениците му не е искал да го качи в колата си и затова споделя историята в социалната мрежа.
Кристиян Неделчев живее с майка си в столичния квартал „Люлин”. „Аз разчитах на един мой съученик единствено. Затова не съм питал други. Той ми каза, че няма място в колата, в която той ще пътува”, разказва Кристиян. Той признава, че повечето от съучениците му не са разбрали, че няма осигурен автомобил, с който да отиде до ресторанта.
„Моята цел не беше да обидя. Така ми беше представена историята. Впоследствие разбрах, че учениците не са виновни”, пояснява Весна Видова.
Директорката на Втора английска гимназия, където Кристиян учи, заявява той не е имал проблеми със съучениците си.
По думите ѝ преди бала те са му предложили да му помогнат със средства за куверта, но той не приел.
Самият Кристиян посочва, че причината е, че не е искал да се чувства различен и беден в очите на другите.
За него балът вече е далеч и желае да забрави за случилото се. Сега има мечта -да влезе в Софийския университет. С майка му едва намерили 150 лева за приемните изпити. „Майка ми изтегли кредит”, разказва Кристиян.

Видео-репортажа можете да гледате като кликнете на „ВИДЕО“
ВИДЕО

Comments

comments