„Ислямска държава” с нова потресаваща екзекуция

Ислямистите от „Ислямска държава” извършиха една от най-варварските си екзекуции до момента. Терористите използваха големи каменни късове, за да смачкат главите на двама мъже, обвинени в убийство.
Шокиращи снимки показват как ислямистите вдигат каменните късове над главите си и ги засилват към главите на осъдените на смърт мъже, които лежат на пътя със завързани ръце. Други кадри показват последиците от екзекуцията – каменните късове са забити в главите на лежащите мъже.

Двамата мъже са убити в провинция Нинева в Северен Ирак, след като са били арестувани от „Ислямска държава” по обвинение, че са обрали и убили три жени. Наказанието им е известно като кисас, действащо на принципа „зъб за зъб”.

По-рано тази седмица „Ислямска държава” екзекутира в Ирак двама мъже, обвинени в практикуване на магии. На кадри се вижда как двамата мъже са принудени да поставят главите си на пънове, след което ислямист с голямо мачете им отрязва главите пред очите на насъбрали се зяпачи.

Миналата седмица пък „Ислямска държава” разпространи снимки от това, как нейни членове пребиват до смърт с камъни двама гейове.

Comments

comments