Искрен Митев: Коалиция с ГЕРБ? Няма да валидираме една престъпна организация

„Продължаваме промяната“ възникна, за да се бори с такива престъпни организации, които крадоха България 12 години и ние не можем да ги върнем на власт, разберете. Ако 50% от гражданите искат да има правителство с компромиси, аз съм сигурен, че това не са нашите избиратели.

Това заяви в студиото на „Добро утро, Европа“ по Euronews Bulgaria депутатът от „Продължаваме промяната“ (ПП) Искрен Митев.

По неговите думи алтернативата на това, което се случва в момента, е ГЕРБ да можеше да състави правителство заедно с ДПС.

„Това ли искат българските граждани? ГЕРБ и ДПС да продължат да управляват България? Смятам, че не е това“, посочи Митев.

Нека не забравяме кой е господин Борисов – той е осъден лъжец. Той е един човек, срещу когото има 400 страници доказателства в съда, които не са прегледани и въпреки, че арестът му беше обявен за незаконен, нека не забравяме, че това е в частта му за неотложност. Никой не е казал, че господин Борисов е невинен, допълни Искрен Митев.

„Това в никакъв случай не означава, че ние сме съгласни и склонни да подкрепим едно престъпно управление, което виждате докъде докара България“, подчерта политикът от ПП и определи като щастливо обстоятелство невъзможността на ГЕРБ да състави правителство, което по думите му е една победа за България.

„Ние няма да направим безпринципни коалиции и да валидираме една престъпна организация да управлява България“, категоричен бе Митев и допълни:

„Всеки ден, в който ГЕРБ не управлява България, е победа.“

Депутатът от ПП призова да не се прехвърля отговорността за съставяне на правителство към втората политическа сила. Според Митев предсрочните избори са като едно чистилище.

„С тези избори направихме много голяма победа – изкарахме ИТН от Народното събрание“, посочи народният представител на ПП.

Той отбеляза, че „Демократична България“ трябва да са наясно в каква позиция се намират и ги покани а следващите избори да бъдат още по-активни и да съберат повече избирателна маса, така че да могат да вземат по-важни решения в Народното събрание.

От всички партии, които управляваха в предното Народно събрание, единствената партия, която получи някаква полза и по-висок резултат, беше „Демократична България“. Така че аз виждам, че с тяхната крайна позиция, атакувайки „Продължаваме промяната“ те всъщност взимат от нашите избиратели, което е нормално, защото ние сме едно тесто и това е нещо хубаво, защото ние в крайна сметка работим заедно.

Въпреки противоречията с БСП, по думите на Митев левицата е предвидим партньор. Нещо, което според него липсва при ГЕРБ и ги прави негодни за коалиционни партньори.

Депутатът на ПП призова президента Радев да окаже въздействие върху служебния кабинет, за да внесе той проектобюджет за следващата година.

Comments

comments