Искрено и лично за 2015 година с Борис Коцаков

Борис Коцаков е добре познат на публиката и почитателите на македонската музика, у нас. Познат е от сцените на фестивалите „Пирин фолк“ и „Македония фолк“. В последните години издава своите песни с едни от водещите музикални телевизии у нас. Освен професионалното си музикално образование, Борис има и икономическо образование. Той е магистър по туризъм и е завършил стопанския факултет на Югозападния университет в Благоевград. Работи и в сферата на туризма със същия професионализъм и нюх както и в музикалната бизнес. Работил е във всички нива на туристическия бизнес и казва, че управителското място, никога, не го е блазнело, макар че е работил на тази позиция и знае, че му предстои в бъдеще да управлява голям бизнес в сферата на икономиката и туризма. Бил е част от мениджърския екип на бизнесмен номер едно Ветко Арабаджиев.
Коцаков е пъстра и колоритна личност с много таланти и успехи, затова го представяме с кратък поглед на неговата 2015 година пред читателите ни.

Какво научихте през изминалата година?

През изминалата година, научих много неща. Както хубави така и лоши, но най – хубавото е, че се научих на това, да бъда по – търпелив от всякога, защото търпението е онова, качество, което ни носи истинския успех. Научих, че трябва да разчитам и вярвам само и единствено на себе си и на няколко от най – близките ми хора.

Какво успяхте да свършите от планираното за периода?
-С гордост мога да кажа, че успях да свърша всичко, което бях планирал за този период. В професионален план, успях да запиша планираните за този сезон песни и съответно заснех видеоклипове към тях. Музикалната ми китка от песни от разложкия край, най – после, видя бял свят. Дипломирах се и приключих с финалната права по образованието си, с което страшно много се гордея, защото ми беше много трудно да съчетавам професионалните, личните и образователните ангажименти. Вече съм категорично и крайно завършена личност, на която предстоят да се случат само хубави неща. Сигурен съм в това!

Кои от задачите остават и трябва да начислите за новата година?
-Имам безкрайно много задачи и те не спират да се умножават и да ме задължават да бъда по – организиран и дисциплиниран. Всеки ден излиза нещо ново, така че задачите за след Нова година ще бъдат много. По – скоро имам мечти, които съм оставил за осъществяване през 2016 година, но съм суеверен и в момента не мога да говоря за тях. Имам мечти за нещо по – голямо и в музикален план и бизнес плана на икономическата сфера, в която работя. Ако Господ е рекъл ще се разбере от всички и първо от читателите  Blagoevgrad News.

Къде сбъркахте?
-Всеки греши. В крайна сметка сме хора и никой не е безгрешен. Бъркал съм достатъчно през изминалата година, както за дребни и незначителни неща, така и за по – сериозно ситуации, но мисля, че благодарение на грешките си се учим да бъдем по – силни и разумни. В музикален план, може би сбърках там, че не подарих на почитателите си песен от някоя от източните фолклорни области, но обещавам, че когато усетя, че точния момент е настъпил, ще го направя.

-Какво спечелихте и какво загубихте?
Спечелих много красиви моменти и много нови приятели. Загубих хора, на които съм разчитал и вярвал, дълги години, но по една или друга причина през 2015 година си направих равносметка след многобройни случки и събития и разбрах кои са истинските приятели и хора, на които мога да разчитам. Спечелих нови и качествени личности до себе си и в ежедневието ми и загубих стари и ненужни, бедни души, за които, в момента, смятам, че са просто стари и ненужни вещи.

Каква беше вашата 2015 година?
-Моята 2015 година беше много хубава, ползотворна и изпълнена многобройни емоции и незабравими моменти. Ще си спомням с усмивка на 1 Януари 2016 година за изминалите 365 дни и ще се постарая през 2016 година да бъда, също, така продуктивен и активно работещ както през 2015 година.

Comments

comments