Ирина Недева е новият председател на Асоциацията на европейските журналисти-България

Ирина Недева заменя на поста председател на Управителния съвет (УС) на Асоциацията на европейските журналисти-България Кристина Христова с решение на Софийски градски съд от 12.01.2017 г. Христова, която ръководеше асоциацията в първите шест години от основаването ѝ, се оттегли от председателското място, за да стане директор на Център за култура и дебат „Червената къща”.
Ирина Недева е български журналист и автор на документални филми с дългогодишен професионален опит в обществените електронни медии(БНР и Канал 1, БНТ). В момента е старши продуцент на “Актуарни предавания”, редактор и водещ в сутрешни предавания на програма „Хоризонт” на БНР. Тя е магистър по философия от СУ “Свети Климент Охридски”,със специализация по културология, както и множество професионални специализации в Thomspon-Reuters в Университета Кардиф, в централата на RFI, SRI (Swiss Radio International), Phillip Merrill Journalism School, САЩ, в рамките на програмата за междудържавен образователен обмен Fulbright. Радио материалът ѝ “Крайната десница и миграцията в Европа” е единствената досега номинация на материал от програма “Хоризонт” в престижния европейски конкурс Prix Europa в Берлин 2014 в категорията Current Affaires. Има опит и в независими филмови, телевизионни и радио проекти, както и в сферата на публичните дебати.
„Като журналист знам в колко конкурентна среда се опитваме да отговаряме на идеалите ни за професионални стандарти. Сложно, но и вдъхновяващо е да се гради общност от хора, които иначе са противопоставени по най-различни начини – финансови, политически, корпоративни, рейтингови“, заяви Недева след заемането на поста.

http://www.aej-bulgaria.org/

Comments

comments