Представителен танцов ансамбъл „Веселие” с участие в „Иде нашенската музика”

Танцьорите на Любомир и Калина Марянски, ще представят невероятни фолклорни композиции тази събота, 12 март от 13:00 часа в предаването на БНТ 1. Голямата гордост на Симитли, Представителен танцов ансамбъл „Веселие”, заслужено участва като гост в предаването на БНТ, което утвърждава и пази българския фолклор и традиции в музиката и танците.

Ансамбълът от Симитли, винаги е бил повод за гордост на общината и е донесъл много слава и награди, както за себе си така и за града. Тази събота отново ще представят най- важните ценности на българщината в национален ефир и талантите на Симитли.

Ансамбълът е създаден на 1 октомври 1998 г. Негови основатели и главни художествени ръководители са Калина и Любомир Марянски , дипломирани специалисти в областта на танцовото изкуство.

В ансамбъла танцуват над 150 деца, разделени в четири възрастови групи, които радват публиката с много усмивки, настроение и умения. За кратко време ансамбъла се превръща в своеобразна школа на духа, където танцьорите влизат в досег с богатия свят на фолклора и танцовото изкуство и допринасят за културното богатство на Община Симитли, региона и страната.

През всичките тези години повече от 700 деца са минали през школата на ансамбъла. Със своите изпълнения и магията на българските ритми танцьорите от „Веселие“ покориха публиката не само в България , но и в Гърция , Турция , Македония , Франция, Сърбия , ,Италия, Испания, Румъния, Хърватска, Украйна, Босна и Херцеговина, където ансамбълът печели много отличия и престижни награди.

Репертоарът на ансамбъл “ Веселие “ се състои от много и разнообразни танци и музика от всички фолклорни области на България, като основно място заемат танците от Пиринския регион.Наред с танците създадени от Калина и Любомир Марянски са включени и постановки на много известни български хореографи. Ансамбълът има много награди в страната и чужбина и е достоен за много голямо уважение.

Източник : imperia av

Comments

comments