Името ДОСТ е послание към избирателите в Турция, смята Корман Исмаилов

Избраното от Лютви Местан име на новата му партия ДОСТ („Демократи за отговорност, свобода и толерантност“, а на турски значещо “приятел”) е послание към избирателите в Турция. Това заяви пред БНР председателят на НПСД Корман Исмаилов.

“Ако беше послание към избирателите в страната, тогава буквите трябваше да значат нещо на български. Търси се ефект, който е тактически, който да привлече внимание – това е партията приятелка на Турция, а другата партия не е приятелка на Турция”, аналзизира той.

“Политическата игра, която се случи и предизвика целия този процес, повече засяга Местан от Доган. Тя провокира тези напрежения и самите те в момента се опитват да укрепят позиции и да удължат бъдещето си. Според мен и двете организации са в много дълбока криза и нямат трайно бъдеще. Така и новата партия, не мисля, че може да бъде адекватна с оглед профила на господин Местан”, смята Исмаилов, чиято партия е част от Реформаторския блок.

“Ние никога не сме планирали да правим ДПС №2, докато тук прикрито личат подобни цели”, каза той.

И категорично отрече възможно евентуално сближаване на неговата партия и тази на Местан. “Ние имаме много ясно принципно разграничение от всички бивши сътрудници на Държавна сигурност, затова няма как засега да бъдем заедно с Местан”.

Comments

comments