„Има такъв народ“ и „БСП за България“ се скараха в кулоарите на парламента

„Има такъв народ“ (ИТН) и „БСП за България“ влязоха в словесен сблъсък в кулоарите на парламента малко преди края на днешното пленарно заседание. Пред медиите доскорошните коалиционни партньори си размениха обвинения за програмата за работа на Народното събрание, за преговорите за съставяне на кабинет с третия мандат, за предложението Асен Василев да бъде номинация за премиер и др.

Най-напред на брифинг председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов заяви, че в последните дни „Продължаваме Промяната“ (ПП) и БСП са се „упражнявали“ върху ИТН. „Как ние сме някаква спирачка за антикорупционно законодателство, в момента в залата кворумът падна поради липсата на БСП“, заяви той. „И сега този прословут закон за КПКОНПИ няма да мине дори на първо четене“, добави Йорданов.

Докато той говореше приближиха председателят на „БСП за България“ Георги Свиленски и други депутати от левицата. Те останаха да изслушат брифинга на ИТН, като заявиха пред журналисти, че ще отговорят веднага на твърденията.

Comments

comments