Има ли масирана атака и опит за опетняване срещу управителя на ВиК-Петрич Илиан Ушев?РЗИ-Благоевград с официален отговор за пробите на водата

Във връзка с нашият материал от вчера 20/08/2015 год. „Д-р Петър Илиев: Няма зараза от водата в Петрич, това е политическа атака целяща да опетни управителя на ВиК“, както писахме очаквахме отговора на РЗИ- Благоевград, във връзка с пробите на водата в Петрич, на поставените от нас въпроси:
1.Какво реално означават показателите, които е показала пробата?
2.Вярно ли е, че тези показатели показват замърсяване в особено сериозни размери и заплаха от епидемия?
3. Ако замърсяването е толкова сериозно, защо пробата взета е на 06/08/2015 год . , а предписанието е получено от ръководителя на водното дружество , едва на 18/08/2015 год., 12 дни не са ли твърде много , ако има толкова сериозна опасност?
4.Присъствал ли е служител на ВиК Петрич при вземането на пробата, каквато е била практиката до момента?
5. Ще бъдат ли взети нови проби и какви мерки предстоят?
Ето и официалният отговор, който получихме от Регионалната здравна инспекция :
001


002

От така полученият отговор за нас не стана ясно, защо се е получил срок от 12 дни от вземането на пробата до получаване на предписанието от ръководителя на ВиК- Петрич. Стана ясно само, че за периода на наличие на въпросните микроорганизми в питейната вода в Петрич, не се отчита повишаване на заболеваемостта от стомашно-чревни заболявания на територията на Петрич, нещо което потвърдиоще вчепа пред нашата камера д-р Петър Илиев- завеждащ Спешно отделение в град Петрич.

Наш източник от южния град твърди, че при предишният управител на ВиК – Петрич Васил Божанин, проверки от каквито и да е инспекции и институции са липсвали въпреки, че е имало нередности както и , че зам.кметът на Петрич д-р Николай Георгиев, който преди години е работил в РЗИ-Благоевград и е част от кръга около Вельо Илиев е част от хората, които се опитват да петнят името на Илиан Ушев.В тази връзка потърсихме по телефона за коментар д-р Николай Георгиев, който обаче категорично отказа да коментира каквото и да било в тази връзка и затвори телефона.

Ние ще продължим да следим темата и да ви онформираме за развитието и, като ще се опитаме да разберем има ли тенденциозно отношение от страна на определен кръг хора към ръководителя на водното дружество – Илиан Ушев, както спомена в изявлението си и д-р Илиев.

Очакваме и резултатите от следващите проби, които са взети от РЗИ-Благоевград, за резултата от които ще ви информираме.

Comments

comments