Илия Илиев смята, че обвиненията за присвоени 3 млн. лева към него са нелепи

Обвинението за източване на 3 млн. лв. от Националната компания „Железопътна инфраструктура” са нелепи. Това обяви депутатът от ДПС Илия Илиев пред bTV.Той се отказа доброволно от депутатския си имунитет, който беше поискан от главния прокурор Сотир Цацаров. Цацаров поиска да започне разследване срещу Илиев за присвояване на 3 млн. лева чрез подставени фирми, докато е бил общински съветник от ГЕРБ в София.

По думите му става въпрос за неясни, объркани и нелогични материали по това дело.

На въпроса дали има 3 млн. лв. в банковата си сметка депутатът обяви, че не държи парите с в левова, а ги обръща в английски паунд и не ги държи в банки, а ги инвестира.

Много ми е смешна терминологията „източване на пари” – освен за тези, които крадат от банкоматите, много нелепо звучи, коментира Илиев.

Той обяви, че е бил успешен бизнесмен, преди да влезе в политиката. Сменил е ГЕРБ с ДПС, защото партията на Бойко Борисов вече не е отговаряла на очакванията му. Ако почетният председател на ДПС Ахмед Доган и ръководството на парламентарната група поискат той да излезе от парламента, Илиев ще се откаже от депутатското място, за да не уронва престижа на партията.

Той признава, че е бил афектиран от поисканото сваляне на имунитета, жена му пък много се е разстроила и го попитала дали ще влезе в затвора. Той не очаква да бъде задържан, но ако влезе в затвора, ще продължи да чете езотерика и библията.

Comments

comments