Изчезналият египетски самолет е паднал в Средиземно море

Смолетът на авиокомпания EgyptAir, извършващ полет от Париж до Кайро, който изчезна от радарите рано тази сутрин и за който вече съобщихме на страницата на Благоевград-NEWS, е паднал в Средиземно море, съобщи телевизия Al Mayadeen, позовавайки се на източници от авиокомпанията.
Египетските авиационни власти потвърдиха информацията, че изчезналият самолет най-вероятно се е разбил в морето, предаде Асошиейтед прес.
Авиационните власти на Гърция са информирали Египет, че пътническият самолет е изчезнал от радарите им 20 минути след навлизане във въздушното пространство на Гърция.
Наземните служби в Египет съобщиха, че не са получавали никакви сигнали от изчезналият пътнически самолет А320.
Сред пътниците на самолета има 30 граждани на Египет, 15 на Франция, 1 британец, съобщи египетското министерство на гражданската авиация.
В издирването на летателната машина се включиха египетски и гръцки самолети. Към района, където самолетът е изгубен от радарите, са се насочили и кораби. Хеликоптери са подготвени да спасяват оцелели пасажери.
Гръцкото министерство на отбраната оповести, че се проверява информация, получена от капитан на търговски кораб, видял „пламъци във въздуха“ на 130 морски мили южно от остров Карпатос.

Comments

comments