Източник от Брюксел разкри: Кунева наклепала Радан Кънев на Жозеф Дол

Лидерката на „Движение „България на гражданите“ Меглена Кунева е наклепала партньора си Радан Кънев пред шефа на Европейската народна партия Жозеф Дол, научи БЛИЦ от източници в Брюксел. Партията на днешната вицепремиерка стана член на европейската десница на 1 юни.
„Кунева вероятно се опитва така да спечели по-голямо доверие сред европейските ни партньори и да измести Радан Кънев от лидерстващата позиция в коалицията“, предположиха пред БЛИЦ реформатори. Те също са крайно озадачени от острата реакция на Жозеф Дол, който вчера публикува официална позиция на сайта на ЕНП, в която де факто обвинява Радан Кънев в лъжа, че е агитирал ГЕРБ да влезе в коалиция с ДПС в управлението.

По-късно Кънев уточни, че не е казвал такова нещо, но скандалът е публичен не само у нас, но и в Брюксел заради безпрецедентно острата реакция на шефа на ЕНП срещу лидера на сестринска партия.

Запознати твърдят, че Кунева взема спешни мерки за стабилизирането на лидерските си позиции, които чувства разклатени не само заради налагането на Радан Кънев като лице на РБ и негодуванието на хората от ДСБ срещу нея, но и заради разтрогнатите й отношения с доскоро приближения си Даниел Вълчев, който тъй и не можа да докопа образователното министерство и сега търси начини да се разправи със самата Кунева. Амбициите на Вълчев се препъват именно в реформаторите, тъй като сегашният образователен министър Тодор Танев е от тяхната квота, а Кунева няма достатъчно тежест, за да прокарва щенията на Вълчев.

Comments

comments