Изпълнителното бюро на БСП проведе изнесено заседание в Благоевград

Корнелия Нинова, Костадин Паскалев, Георги Гергов, Стефан Данаилов и останалите членове на изпълнителното бюро на БСП пристигнаха днес в Благоевград за първото по рода си изнесено заседание.

Председателят на левицата Корнелия Нинова съобщи, че до края на сесията ще внесат два законопроекта. Единият касае управлението на държавните дружества и държавната собственост. Отделяне на това управление от политическата власт, създаване на условия тези дружества да се развиват, да инвестират и да увеличават възможностите за производството в България. Вторият закон, който ще предложат е за създаване на едно държавно предприятие в земеделието, което да се занимава с изкупуване на земеделска продукция от дребни производители, да осигури продажба и да гарантира пазари, на които земеделския производител да продава своята продукция.

DSC_0449

„Изпълнителното бюро реши да предложи и да започне незабавни разговори с ръководствата на другите опозиционни парламентарно представени партии и опозиционни партии в местната власт, които нямат свое представителство в парламента. По две теми. Първо опозиционни действия срещу правителството на Бойко Борисов и второ да потърсим подкрепа за алтернативните ни предложения за промяната, която предлагаме в политиката в България.“

Comments

comments