Измамиха по телефона възрастна благоевградчанка с 19 ваучера за мобилен оператор

72-годишна благоевградчанка е поредната жертва на телефонни измамници. Тя е подала сигнал във полицията вчера, че на 7 март около 20:00 часа е получила обаждане на мобилния си телефон от мъж, който се представил за приятел на сина й. Той я помолил да закупи 12 ваучера на мобилен оператор и да му продиктува кодовете за зареждане. След като закупила ваучерите и продиктувала кодовете им, около 23:00 часа на същата дата, потърпевшата е получила второ обаждане от същия мъж, който я помолил да закупи още 7 ваучерь. Със закупуването и продиктуването на кодовете на 19-те ваучера на 72-годишната жена е нанесена щета за сумата от около 190 лева. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.

За предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).

Comments

comments