Изгониха Муса Палев от ДПС, не спазил партийната дисциплина

ДПС изключи от парламентарната си група депутатите Гюнай Хюсмен и Муса Палев, бивш областен управител на Благоевград. Това съобщи пред журналисти в кулоарите на парламента зам.-председателят на групата на ДПС Тунчер Кърджалиев.
Причината била, че двамата не са спазили „политически ангажимент“ и „джентълменско споразумение“ – да не се възползват от преференциалния вот или да се откажат от депутатското си място, ако такъв вот бъде осъществен в тяхна полза.
Гюнай Хюсмен и Муса Палев стават независими народни представители и според новия правилнки за работа в 43-то НС, двамчата нямат право да се присъединят към друга парламентарна група.
„На две изрични срещи преди изборите и двамата изключени господа поеха ангажимент, заедно с всички останали хора в листите, целенасочена кампания за преференциално гласуване да не се организира в тяхна подкрепа“, каза Кърджалиев и добави, че другият поет ангажимент е дори преференциален вот да има за някого, той да не се консумира.
Зам.-председателят на ДПС Рушен Риза посочи, че решението е било тежко както за самото ръководство на партията, така и за структурите. Активът на партията обаче е бил категоричен, че наказание за неспазени политически обещания трябва да има.
„Дадохме им срок от един месец да се откажат сами“, подчерта Кърджалиев. След като Хюсмен и Палев са отказали да напуснат парламента, въпреки обещанието си да го направят, ръководството е взело решение да ги изключи от групата.
Гюнай Хюсмен е изместил от парламента Нигяр Джафер, а Муса Палев – Ахмед Башев.
„Не мисля, че съм направил нещо против партията“ , коментира Муса Палев.

Comments

comments