Избухна нов взрив в цех за боеприпаси в с. Иганово

В цеха за утилизация на боеприпаси край с. Иганово са избухнали нови взривове тази сутрин. От пресцентъра на МВР заявиха, че тази сутрин е получен сигнал за взривове в 7.10 часа.
По първоначална информация няма пострадали, тъй като по това време в цеха не е имало работници. Все още не е ясно какви са причините за взрива.

На 21 март тази година избухна цех в същото предприятие на ВМЗ-Сопот. Към момента официалната версия за инцидента е производствена авария.

Движението по подбалканския път София – Бургас е отцепено в района на сопотския квартал „Анево“.
Затворен за движение е път І-6 София – Бургас при с.Иганово, в област Пловдив, поради взривили се складове в района. Органите на „Пътна Полиция“ насочват трафика по обходни общински пътища, съобщиха от агенция „Пътна инфраструктура“.
Няма данни за пострадали в района на Иганово, съобщава МВР.

„Ситуацията е под контрол. По първоначална информация се е взривила продукция от предишния склад, който се взриви през март. Тя е била преопакована и е била подготвена за инвентаризация. Но такава втора случайност в такова кратко време за мен е силно съмнителна”, коментира пред Нова телевизия зам.-министърът на икономиката Любен Петров.

Около 7.11 ч. тази сутрин в ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” е получен сигнал от охранител на производствен цех на площадка в Иганово. По предварителен план на място веднага са насочени екипи от полицаи и пожарникари заедно с инженерно-технически персонал от предприятието.

По данни към момента няма пострадали при инцидента, както и опасност за близките населени места. Към Иганово пътува станция за замерване на въздуха. Свикани са кризисните щабове на място, както и в Карлово и Сопот.

Comments

comments