Избор на спедиторска фирма

Използването на спедиторска компания е нещо, което трябва да разгледате, ако искате да сте сигурни, че вашите пратки и товари ще достигнат бързо и безопасно крайната дестинация. В тази статия ще разберете какво е спедиторска фирма и как да изберете правилната .

Какво е спедиторска фирма

Спедитор е фирма посредник между компанията, която изпраща товара, и крайната дестинация на стоките. Въпреки че не извършват сами превозите, те предлагат различни видове транспорт като морски/океански превоз, железопътен транспорт, автомобилен транспорт и въздушен транспорт.

Спедиторите използват доверените си контакти с превозвачи и партньори от специалисти по въздушен транспорт и транспортни компании до трансокеански линии, за да договорят възможно най-добрата цена.

Повечето спедитори са оторизирани икономически оператори, което им позволява да се възползват от опростено митническо освобождаване, особено отложено плащане на вносни мита и такси, които иначе може да се наложи да бъдат платени, преди стоките да бъдат освободени.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Как работи спедиторската фирма?

Процесът на спедиция започва, когато доставчикът и получателят се споразумеят относно условията на покупка. Всички отговорности за етапите на процеса на спедиция, като обработка на произхода, проверки и документация, зависят от избраните условия на търговия.

След като търговската фактура бъде разменена между двете страни, се ангажира спедитор, който да управлява транспортния процес. По-конкретно, спедиторите ще ви спестят цялото главоболие около подготовка на документи и превозване.

  1. Запитване към спедиторската фирма, предоставяйки всички подробности за вашите пратки и крайната дестинация.
  2. Получаване на оферта от спедитора, включваща различни алтернативи.
  3. Сключване на договор, организация на транспорта и взимане на товара.
  4. Транспортиране на пратката до крайната точка.

Как да изберем спедиторска фирма?

Изборът на спедиторска фирма може да бъде трудна задача, но е важно да намерите такава, която е подходяща за вас. В допълнение към цената, може също да искате да проверите колко служители има компанията и колко опит има компанията. Изборът на компания с голям персонал ще ви позволи да се свържете с повече хора, когато имате нужда от помощ.

Може също да обмислите използването на международна компания за контейнерен транспорт. Тези компании са специализирани в международен контейнерен транспорт и могат да предлагат допълнителни услуги. Ако използвате спедиторска компания, не забравяйте да проверите уебсайта на компанията за информация относно техните практики за поверителност. Може също да искате да се свържете с компанията, за да научите повече за техните възможности за обслужване.

Сред важните неща, които да проучите преди да се доверите на спедиторска фирма, е да проучите техните възможности и превозните средства, с които разполагат, за да сте сигурни, че имат нужния ресурс за вашите нужди.

Освен това, задължително прегледайте различни отзиви за компанията, за да сте сигурни, че оставяте своите стоки в сигурни ръце.

За избор между спедиторски фирми цени също е важен фактор, който се обмисля от потребителите. Затова, не забравяйте да сравните всички оферти, преди да вземете решение.

Comments

comments