Иво Прокопиев: Медиите, които дължат пари на КТБ, на практика вече са държавни

Медиите, които са получавали пари от КТБ, на практика са държавни. Това обяви Иво Прокопиев в студиото на Сашо Диков. Бизнесменът отново разви и една от любимите си теории на конспирацията, че всички са се обединили срещу него, защото единствено той е имал смелостта да каже истината за това как стоят нещата в КТБ.

„Още от началото на 2010 ни обявиха за жълто издание. Всъщност политиците използваха тази банка, за да се опитат да наложат контрол не само върху икономическите активи в държавата”, коментира Иво Прокопиев и разви тезата как може да бъде оправено положението с медиите, взимали пари от банката:

„Тези медии са държавни по същество, които дължат пари на банката, по линия на тази верига от задължения трябва да станат собственост на фонда за гарантиране на влоговете. Така че оттук нататък всичко, което пишат, трябва да бъде пречупено през тази призма.”

Прокопиев коментира и друга от любимите си теми – тази за очаквания фалит на други банки и финансови институции, но все пак се застрахова, че не предизвиква паника и няма да посочва конкретни имена:

„Не искам да излиза, че конкретно атакуваме тази или онази банка или финансова институция. Защото подобни проблеми има и в пенсионните фондове”, заяви бизнесменът и се позова на доклад от ЕК, според който тепърва се очаквали финансови сътресения в страната ни: „Те казаха, че казусът с КТБ не е единствен и сигурно се случва и с други банки.”

Comments

comments