Иван Стойчев, кмет на с.Бело поле:Всеки има право да се кандидатира за кмет на селото, хората са тези които решават

В неделя вечер неизвестната за хората в Бело поле Марионка Кокушинкова започна предизборната си обиколка от врата на врата в благоевградското с. Бело поле с листовки , озаглавени „Покана за участие в предстоящите избори за общински съветници и кметове – октомври 2015 г.
Представянето и е следното: „Казвам се Марионка Стефанова Кокушинкова, кандидат-кмет на с. Бело поле, община Благоевград, област Благоевград. Моята визитка: омъжена, завършила съм два института. Имам туристическо и педагогическо образование. Работила съм в сферата на туризма и като учителка. Владея писмено и говоримо два чужди езика. Професионален екскурзовод“.
Листовката с която се представяла е подписана „От инициативен комитет при село Бело поле – март 2015“.Кокушинкова е придружавана на обиколката си от Георги Ангелов от Бело поле, на чийто адрес е посочила,че живее в момента.Хората в селото, обаче не я познават и знаят, че тази жена не е живяла в Бело поле поне в последните 20 години.
Наш източник сподели,че дамата е опитвала преди време да се регистрира на друг адрес в селото, където живее Димитрина Размирска, но собственичката на имота тогава се отказала да даде съгласие Кокушинкова да се регистрира при нея.След това вероятно тя е потърсила за съдействие Георги Ангелов, който от своя страна има сериозен интерес да се опита да попречи на настоящият кмет да спечели предстоящите избори, Ангелов е известен с многобройните си неоснователни жалби и безпочвени обвинения към кмета Стойчев.Хората в селото коментират, че амбицията за новата кандидатура е по-скоро негова , Кокушинкова е просто избрана от него да се представи като кандидат за кмет.
Свързахме се за коментар с настоящият кмет Иван Стойчев: „Всеки има право да се кандидатира, тя трябва да събере първо подписи на хората в селото, след като смята да е кандидат „От инициативен комитет при село Бело поле – март 2015“.Нека се яви, хората са тези, които ще изберат и решат, аз нямам притеснения по отношение на кандидатурата на когото и да било.“, заяви дипломатично той.
Потърсихме мнението и на хора,чийто домове е посетила кандидат-кметицата Кокушинкова, почти всички са останали изненадани от посещението и някои недоумяват как една непозната за всички жена е решила да се яви на избори за кмет в селото им.Мнозинството в Бело поле подкрепят настоящия кмет и е малко вероятно да дадат гласа си за някой друг , още повече напълно непознат за тях човек.

Comments

comments