Иван Гешев: е се постараем да предложим варианти за решаване на проблема с „войната по пътищата“

На конференция за катастрофите по пътищата, на която инициатор са прокуратурата и множество неправителствени организации, ще се постараем да предложим варианти за решаване на проблема с „войната по пътищата“ и десетките жертви, заяви главният прокурор Иван Гешев пред журналисти в Петрич, след като се срещна с ученици в рамките на инициативата на Асоциацията на прокурорите и Камарата на следователите „Правосъдие в бъдещето – прокурори и ученици говорят за право“.

На 24 ноември (четвъртък), от 10:00 часа в резиденция „Бояна“ в София, ще се състои кръгла маса на тема „За мащабни действия срещу войната по пътищата“. Форумът се организира от Института за пътна безопасност заедно с Българския Червен кръст, Съюза на българските автомобилисти, Българската браншова асоциация „Пътна безопасност“.

Иван Гешев отбеляза, че голяма част от българските институции не ги интересува проблема с катастрофите, предизвикани от шофьорите, употребили наркотици и алкохол, но прокуратурата се интересува.

Главният прокурор отново коментира, че ситуацията с престъпността в страната е сериозна и отбеляза, че предстоят множество срещи на прокуратурата с местната власт и гражданите, за да се активизира диалогът и да се постараят прокуратурата да реши проблемите, които може.

Във връзка със заловени в петък 13 мъже разпространявали порнографски материали с деца, Иван Гешев каза, че ще има продължение на действията на правоохранителните органи.

Comments

comments