Ивайло Мирчев: Газ има и потребителите ще бъдат компенсирани

Няма промяна в позицията на България по отношение на РС Македония, но категорично Албания и РСМ трябва да влязат в ЕС. Трябва да се направят определени стъпки, но това по-скоро е в тяхната страна. Това заяви пред БНТ депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев.

„Говореше се колко ние сме зависими от руския газ. Глупости! Имаме газ, доставките вървят. Ще получаваме природния газ от няколко страни, а не както досега от един доставчик“, каза още той.

Путин изпразни газовите хранилища в Европа, цената се вдигна и се стигна до паника, допълни по темата депутатът от ДБ.

Ивайло Мирчев увери, че газ има и потребителите ще бъдат компенсирани от правителството. Паниката от опозицията, която се опита да вкара, не работи, каза още той.

„Лукойл Нефтохим“ трябва да премине под оперативен контрол на държавата временно“, настоя депутатът от „Демократична България“. 

По думите му, българската държава трябва да защитава интересите на страната, а не този на „Лукойл“. Според депутата от управляващата коалиция, напълно постижимо е „Лукойл Нефтохим“ да премине към преработка на друг сорт петрол за 6 месеца – толкова, колкото вероятно ще е срокът за изпълнение на бъдещо ембарго на руския петрол от страна на ЕС.

За разширяването на НАТО с Финландия и Швеция, Мирчев заяви, че България трябва да подкрепи разширяването на Алианса. Финландия и Швеция ще станат членове на НАТО и турската съпротива ще бъде преодоляна. Разбирам резервите на Турция, само че това, което ще се случи е, че Швеция и Финландия ще бъдат членове на НАТО, сигурен е Мирчев.

Comments

comments