Знакови лица на „Демократична България“ поднесоха цветя на новооткрития паметник на Нури Адалъ

На 11.09.2022 г. знакови лица на „Демократична България“ от София и страната поднесоха цветя на новооткрития паметник на Нури Адалъ, наричан Българския Нелсън Мандела. 

 

Нури Адалъ прекарва 23 год. от живота си в затвора като политически затворник, където се среща с дисидента отец Благой Топузлиев. В онези тъмни времена на тоталитаризма те се противопоставят срещу статуквото, срещу нарушаването на гражданските права и свободата на личността, на липсата на публичност и прозрачност при вземането на политически решения.  Битка, която „Демократична България“ продължава да води и днес. 

 

“Несправедливостта и беззаконието засяга всички нас, без значение от етнос и религия, и единствено чрез обединение и единство може да изградим общото ни, по-добро бъдеще. “, заяви Мустафа Емин, кандидат за народен представител и от област Благоевград.

На тържественото откриване на паметника на Нури Адалъ присъстваха гости от София, Пловдив, Стара Загора, от Истанбул и Анкара. Сред тях бяха не само Хасан, Мустафа, но и Божидар Божанов (първият министър на електронното управление), Атанас Славов (народен представител в изминалите три Парламента), Велизар Шаламанов (бивш военен министър), както и племенницата на отец Благой Топузлиев – Елена Шукерска. 

 

“Ето, това е новото в политиката в Кърджали и на национално ниво. Това е начинът да заменим моделът на противопоставяне, известен като „етническия модел“, с нов обществено-политически такъв, в който участието на хората в политиката ще се гарантира само от личните им качества и професионализъм.”, категоричен е третият в листата в МИР-1 Мустафа Емин.

 

Comments

comments