Знаете ли кои са навиците на хората в добра физическа форма?

Всички познаваме хора, които винаги изглеждат добре и във форма. Те обикновено стават рано в събота сутрин, винаги са с усмивка на лице и не броят калориите си при всяка изядена бисквитка. И докато на нас ни изглежда сякаш те са благословени с добри гени, всъщност тези хора с годините са изградили навици, с които поддържат добрата си форма и здраве. И то без да полагат особени усилия.

Ето някои неща, които хората с добра физическа форма правят по различен начин от останалите.

c0511f0a82836cd5a20afff5f3a39132

1. Те изпитват удоволствие от физическата активност.

Ако изпитвате неприязън само при мисълта, че ви предстои тренировка, време е да промените подхода си към физическата активност. Невинаги може да изпитвате вълнение, че ви предстои да направите 50 лицеви опори или 20 подскока, но усещането да сте във форма е незаменимо и не позволява на желанието да седите на дивана да ви завладее. Ако наистина не ви е приятно да тренирате, може би трябва да смените вида на физическите упражнения. Всеки изпитва удоволствие от различен тип активност. Важното е да ви носи удоволствие.

2. Те не спазват диети.

Със сигурност сте свидетели на това как хората в добра физическа форма се хранят добре и не се ограничават почти никога. Просто те се хранят здравословно и са превърнали това в начин на живот. Те винаги слушат тялото си. Хранят се с храни, които ги засищат за дълго и им носят енергия за целия ден.

3. Те споделят времето си с хора с подобен начин на живот.

Знаете, че вие сте това, което ядете. Е, това може да се каже и за хората, с които общувате. Само си помислете – ако всичките ви приятели постоянно се хранят нездравословно, вероятно и вие няма да успеете да спазвате своя здравословен начин на хранене. От друга страна, ако вашите приятели споделят вашата физическа активност и наслада от здравословния ви ритъм, и вие с лекота ще постигате резултатите.

В началото може да е трудно да промените средата си, но с времето нездравословните навици на приятелите ви ще са пречка за вашите стремежи и това ще ви подтикне към търсене на съмишленици.

4. Те се грижат да имат достатъчно сън.

Ако все още си мислите, че да сте в добра форма зависи само от това по колко пъти тренирате на седмица, лъжете се. Един от най-добрите начини да сте здрави и да изглеждате добре, е, като си осигурявате достатъчно качествен сън. Той дава достатъчно енергия, за да бъде балансиран метаболизмът ви и да са в кондиция мускулите ви.

5. Те не се опитват да бъдат „съвършени“.

Една хапка от любимия ви десерт няма да изкриви ореола на съвършенството, с който сте се окичили. В стремежа си да не „кривнете“ от пътя, понякога прекалявате с ограниченията, като се опитвате да обясните действията си със „здрав разум“. Разрешете си да си хапвате от време на време шоколад или чипс. Това няма да наруши хранителния ви режим. Същото се отнася и за тренировките – слушайте тялото си и му позволете да си вземе отдих за един ден, дори и да не сте го предвидили. И не се чувствайте виновни за това.

Балансът в хранителните ви навици и във физическата ви активност е от съществено значение за това да бъдете по-здрави, по-щастливи и в добра форма винаги.

Източник: tialoto.bg

Comments

comments