„Знаете ли какво е кафе „Обама“? Черно и слабо!“ – каза съпруга на израелски министър

Съпругата на израелски министър на вътрешните работи отправи расистка шега, която предизвика вълна от критики в социалните мрежи. Ето какво ги провокира, министърката написа следния коментар за американския президент: „Знаете ли какво е кафе „Обама“? Черно и слабо“, сподели вчера със 74 400-те си последователи в Twitter Джуди Шалом Нир-Мозес. Тя е жена на Силван Шалом от партия „Ликуд“ на премиера Бенямин Нетаняху.
По-късно, след написването му, акаунтът на министерската съпруга в социалната мрежа, в резултат на възмущението на последователите, беше изтрит. Джуди Нир-Мозес побърза да замаже положението като се извини.
„Поднасям моите извинения, това бе идиотска шега, която някой ми разказа“, написа тя. В друг пост в социалната мрежа, адресиран директно до Обама, тя призна, че не е трябвало да разпространява „тази неуместна шега“.
„Обичам хората независимо от тяхната раса или религия“, категорично заяви съпругата на израелския вътрешен министър. След това тя шеговито изрази надежда, че ще остане „женена, след като моят мъж кацне и чуе да се говори за това, което аз направих“.
Освен че е министър на вътрешните работи, Силван Шалом отговаря в израелското правителство за отношенията със Съединените щати, стратегически съюзник на страната.
Известна с откровените си коментари Джуди от семейство Мозес, което притежава израелския вестник с най-голям тираж, „Йедиот ахронот“. Тя води седмично радиопредаване и участва в редица телевизионни програми.
Джуди Шалом публикува, често твърде откровени коментари в интернет по най-различни въпроси. Тя често обвинява представители на левицата в липса на патриотизъм.

Comments

comments