Зеленски пристигна в освободения Херсон

Украинският президент Володимир Зеленски пристигна в освободения Херсон. Кадри от пребиваването му в града, който беше под окупация от първите дни на войната, разпространи Nexta.


Пътуването до Херсон е реално опасно за Володимир Зеленски, тъй като градът е в обсега на действие на руската артилерия, коментират в ефир украинските водещи, които изпаднаха в еуфория след като изтекоха кадрите от Херсон. Местните медии съобщават, че президентът е разговарял с граждани и журналисти.


Само час преди Ройтерс да съобщи, че украинският лидер е видян в Херсон, руските медии публикуваха възможни сценарии за визита на Зеленски в освободения град. Прокремълския портал „Свободная преса“ излезе със заглавие: „Зеленски е предупреден, че не трябва да пътува в Херсон и да се катери със знаме по телевизионната кула. Ако президентът-комик не послуша разузнаването, сам ще си е виновен“, допълва „Свободная преса“ Изданието „разработва“ и няколко варианта, като очаква президентът да напусне Киев през нощта, не с кортеж, а с обикновени автомобили, при това не задължително военни – вероятно „Нива“ или нещо подобно. Единствената отличителна черта на такава „Нива“ би била, че ще лети с максимална скорост. Предполага се, че при такива пътувания освен от СБУ Зеленски е охраняван и от британски командоси.

Comments

comments