Здравните и образователни медиатори в Благоевград с инициатива за „Безопасна любов“ на 14-и февруари

 

 

Здравните и образователни медиатори към община Благоевград провеждат акция, насочена към „Безопасна любов“, с цел превенция на ранното забременяване и предаване на болести по полов път, по повод 14-и февруари.

С атрактивно, ръчно изработено сърце-рамка, те се появиха в центъра на Благоевград, за да подарят на младежите от ромската общност и благоевградчани розови сърца с прикрепени към тях презервативи, за да насочат вниманието на всички към това, че има много болести предавани по полов път, включително СПИН, от които трябва да се предпазват младите хора, използвайки предпазни мерки.

Инициативата е поредна за екипа, воден от здравния медиатор Катя Кирилова. Целият екип работи активно по темите с превенцията сред ромската общност в Благоевград и често организират беседи, свързани с предпазване от ранна бременност на момичетата от общността.

Медиаторите са изключително активни и в направление образование, като провеждат разговори с ромската общност за това, колко е важно децата им да посещават детска градина и да завършат образованието си, за да могат успешно да се интегрират в обществото и да получат възможност за професионална реализация.

Comments

comments