Зверски мерки за сигурност за Пирин- ЦСКА София

Зверски мерки за си­гурност предприема по­лицията в Благоевград заради очакваното на­шествие от над 2000 фенове на ЦСКА в събота. „Червените“ ултраси ид­ват в града заради мача от четвъртия кръг на Първа лига с „Пирин“, който е с начален час 19 часа.
Ченгетата очакват да имат проблеми не само в Благоевград и на стадио­на, където през пролетта ултраси на „Левски“ се сбиха с полицаи на трибуните.
Стадионът на Пирин е с капацитет 6500 места, а секторът за гости е предвиден за 1000 зрите­ли. Между централната трибуна и „кошарата“ има буферна зона, която е за 500 души. Не е ясно как ще бъдат разделени феновете, ако повече от хиляда цесекари се сдо­бият с билети – на прак­тика съоръжението раз­полага само с една трибуна.
Има организация за продажба на билетите, които са по 5 лева. Две нови каси ще обслужват привържениците на ЦСКА, за да няма струп­ване на хора и излишно напрежение.
На помощ на полицаи­те от Благоевград са ко­мандировани техни ко­леги от София, съобщава .
Ще има промяна на ор­ганизацията на движе­ние около стадион „Хри­сто Ботев“. От 17,30 ч ще бъде затворено движе­нието за коли на ул. „Те­менуга“. Там ще има из­градени временни КПП-та, през които ще се про­пускат феновете на „червените“ на ЦСКА. Запалянковците, които ще се придвижват нео­рганизирано с лични автомобили, ще бъдат спи­рани на входовете на гра­да и ще бъдат съпровождани от патрулки до ста­диона.

Comments

comments