За шести пореден път Мелник посреща винопроизводители за „Златен грозд“

Община Сандански и винопроизводителите от Мелнишкия регион ви канят да се потопите в света на лозарството и винарството по случай празника на Св. Трифон Зарезан.

Изби в района на Мелник, Сандански и Петрич ще отворят вратите си за посетители на 11ти и 12ти февруари. Ще се предлагат турове и беседи из винарните. Посетителите ще се запознаят с тайните на винопроизводството, с местните и международните винени сортове и ще се потопят в хилядолетната винена историята и традиции на Мелнишкия регион. Ще има много вино, ритуал по зарязването на лозята, фолклорни програми и още много изненади.

Приемат се индивидуални посетители и организирани групи. Препоръчително е посещението да бъде предварително заявено. Участниците в дните на отворени врати са:

Винарска изба Вила Мелник – с. Хърсово
Биовинарна Орбелус – с. Кромидово
Винарска изба Рупел – с. Долно Спанчево
Винарска изба Орбелия – с. Коларово
Винарска изба Синтика – гр. Сандански
Имение Зорница – с. Зорница
Виненият тур из местните изби може да се съчетае с посещение на град Мелник и празника на Мелнишкото Вино „Златен Грозд“. Най-малкият град в България за шеста поредна година ще бъде домакин на фестивал за местни професионални и домашни винопроизводители. Много музика и танци, вкусни регионални ястия и гостоприемни домакини очакват всеки посетител.

Comments

comments