За ремонт на обходния път апелира кметът на Симитли на среща в Благоевград касаеща Кресненското дефиле

Ремонт на обходния път през селата Полето, Сенокос и Стара Кресна, по който би могъл да се изтегли трафикът на тежкотоварните автомобили, предложи кметът на Симитли Апостол Апостолов на среща в Благоевград за Кресненското дефиле.
„При тези допълнително събрани приходи от правителството, може да се заделят 2-3 милиона за ремонта на стария път. Така в дефилето ще останат само леките коли. Инвестицията си заслужава, защото при строежа на автомагистрала „Струма” ще се ползва този път, друг няма”, съобщи Апостолов.
Според Апостолов разделителните съоръжения между двете платна ще доведат до изнервяне на шофьорите и по-големи пътно-транспортни произшествия. Кметът на Община Симитли заяви още, че трябва да се обърне внимание и на другия път към Банско, защото при Симитли трафикът се разделя 50 на 50 за Гърция и за Банско, и в този участък се шофира с много над разрешената скорост. Светещи табла с предупредителни надписи, светофари на поискване пък са вариантите за предпазване на пешеходците, които пресичат Е-79 в населените места.
Поставяне на разделителни съоръжения между двете ленти на движение в най-опасните участъци, монтиране на светещи информационни табели и ремонт на обходния път. Това включват част от мерките за справяне с големия брой катастрофи на главен път Е79 в района на Кресненското дефиле. Участниците в обществената дискусия, състояща се в Благоевград, я завършиха със съгласие след изведените публични становища.

Comments

comments