За пешеходната пътека в Благоевград, която автомобилните водачи често пренебрегват и за пресичащите пешеходци, които често стават жертва на нея

С множество пътни инциденти през последните години, при които са пострадали пешеходци е белязана известната за благоевградчани пешеходна пътека именно с лошата си слава на едно от най-опасните места за пресичане в областния град. Сериозно пострадаха дете на 10-годишна възраст и бременна жена, а друга дори се прости с живота си. Това са само част от случаите, които белязаха черните хроники.
Въпреки че Община Благоевград постави оградни съоръжения между улиците „Даме Груев“ и „полк. Димов“ още преди две години, с цел предотвратяване на инцидентите, за съжаление те не само, че не са намалели, а се наблюдава тенденция към увеличаване броя на гражданите получили първа медицинска помощ, заради собственото си невнимание докато пресичат оживената улица и най-вече поради невнимание на шофьорите, които нямат елементарна култура – опасни сами за себе си и за хората наоколо.
Поради тази причина екип на „Благоевград NEWS“ отиде намясто да провери доколко шофьорите спазват пътния правилник и дават предимство на пешеходците. И разбира се – да заснеме водачите на автомобили, а с това и мнението на самите пресичащи – чувстват ли се спокойни или се страхуват буквално за живота си преминавайки от едната страна на пътя до другата.
Напомняме, че несъобразена скорост, неправилно изпреварване и отнемане на предимство са най-честите причини за катастрофи у нас и молим водачите на автомобили (и пешеходците в това число) за повече внимание, за да бъдат избегнати неблагоприятни за здравето им последици.

Comments

comments